Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: justera ventilspel

16 mars 2012 – 13:23 Kommentarer inaktiverade för Insändare: justera ventilspel

Jag läste med förvåning artikeln om hur man justerar ventilspel och kunde än en gång konstatera att här är det en skrivbordsexpert som har varit framme. ”Ventilspelet måste kontrolleras med kall motor”.

Hur gör vi då med de motorer som har ventilspel angivet med varm motor. Ser man på bild 4 så kollar han tydligen spelet på två ventiler samtidig. Byta packning kan ju vara ett bra sätt att garanterat inte få läck men oftast tätar den gamla packningen. Men det är klart att fabrikanterna vill att man byter de gör ju allt för att tjäna pengar.

Sen kan man ju på bilderna se att de händerna inte har  varit i närheten av en motor som gått något. Jag blir i alla fall skitig av olja när jag spelar ventiler.

Willy Almberg