Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Klubbhamn

18 augusti, 2011 – 09.48 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Klubbhamn
Kom hem från sjön och läste På Kryss Nr 6 2011 igår. Jag blev lite fundersam över Hasse Johanssons inlägg under rubriken ”Inte välkomna” i Inkorgen.
Det står inte vilken klubb det hela gäller men jag antar att den aktuella klubben äger eller möjligen arrenderar sin klubbholme. Äger klubben holmen så är det ju privat område och klubben har naturligtvis full rätt att bestämma hur man vill nyttja sin hamn. Historiskt är det väl så att klubbarna oftast drivs på ideell bas och medlemmarna utför underhållsarbeten mm utan ersättning. Med dagens krav är t.ex sophämning och toaletthantering krångligt och även dyrt. Finns bara mulltoa ska den skötas och tömmas av någon.
En del klubbar tillåter gästbåtar mot avgift. Men även detta kräver att någon tar upp hamnavgift och ser till att allmänna ordningsregler ang sopor, grillning mm följs. Att anställa en hamnvakt kostar, löneadministration, inbetalning av skatt, arbetsgivaravgifter osv. Man kan naturligtvis välja att låta en medlem vara hamnkapten på ideell bas i stället men hur lätt är det att finna en villig kandidat?
Jag tycker att Hasse Johansson om han tycker att den aktuella klubbholmen är trevlig ska ansöka om medlemskap i klubben. När han betalat inträdesavgift, medlemsavgift, eventuell båtavgift och kanske tom erbjudit sig att ideellt arbeta med underhåll eller något annat för klubbens bästa tror jag att han säkert är välkommen att besöka klubbholmen.
Så fungerar det i de båklubbar jag kommit i kontakt med.
Hälsningar
Thomas Pehrson