Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Om att fejka mahogny

16 juni, 2013 – 10.00 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Om att fejka mahogny

Blob1Risken med att skriva som första meningen i Tips & tricks i På Kryss nr 4 är att det lätt sprider villfarelsen att man bör undvika tropiska träslag. Eftersom jag arbetar med ädelträ i min konst och mitt konsthantverk är det en villfarelse jag ofta får kontakt med. Vad vi ”vinner”  med att sluta importera trä från tropikerna är att vi tar ifrån befolkningarna i de länderna en behövlig inkomstkälla. Så länge vi endast använder FSC-certifierat virke är det ingen fara för regnskogarna eller individuella trädarter. Det är dessutom synnerligen tveksamt att påstå att det är ett bättre miljöval att använda tvåkomponentskemikalier än naturligt trävirke. Om virket sedan behandlas med naturliga oljor tror jag tvärtemot artikeln att det är ett bättre miljöval.

Med vänlig hälsning

Erix