Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Sjömackar utan FAME

6 maj 2013 – 10:02 En kommentar

Blob1Numera vet vi ju alla hur enormt stora och helt onödiga problem folk kan få om de tankar diesel innehållande tillsats av FAME (RME) i sina båtar, framförallt segelbåtar, där bränslet inte omsätts så snabbt.

Även om man vet att diesel med tillsatsen är gul och den rena dieseln är färglös, kan det ställa till problem att veta i förväg var man kan tanka rätt diesel. Jag föreslår att SXK t.ex. via “På Kryss” uppmanar sjömacksägare som säljer garanterat ren diesel att meddela er om detta, eller på något annat sätt får reda på dem, så att ni kan sammanställa en lista över dessa sjömackar.

Personligen skulle jag uppskatta detta enormt mycket. Det näst bästa skulle vara att få fram en lista över alla sjömackar så man själv kan ringa och kolla.

Hälsningar,
Anders Lamrén

Red anm: Ja, meddela oss gärna detta så för vi upp dem här på webben!

En kommentar »

  • Torsten Jacobsson/BLÅSKAJSA skriver:

    Hej,

    I Göteborgs södra skärgård finns Christenssons sjömack på Styrsö Tången med såväl vit som grön diesel utan RME. Oljefirma J Christensson AB levererar dessutom bränsle till ett antal sjömackar i Stockholms skärgård med sådan diesel, däribland Utö och Möja Ström. För mer info kontakta ingemar@christensson.se eller 031 972025.

    Torsten