Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Tipsa mer om Medelhavet

6 december, 2010 – 12.12 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Tipsa mer om Medelhavet

Jag lusläser er tidning och bläddrade mig fram till klubbsidorna där jag läste en puff för kommande årsboken Medelhavet tur och retur. Jag seglade till Medelhavet 2006-2007.

Vad jag saknade då var en bra informationsbok, om bra ankarplatser och vilka hamnar man bör undvika. Kanske kan det vara en liten spalt i tidningen om service; framförallt hamnavgifter och avståndet till restauranger och supermarkets. De flesta har visserligen Nautisk almanacka med sig, men det är ibland knapphändiga uppgifter.

I Alicante, Spanien, var hamnavgiften till exempel €45/ natt. I Almerimar i södra Spanien kostade det €11/ natt. Detta var baserat på en 10 meters båt. Tyvärr skrev jag inte upp avgifterna i loggboken, men be andra seglare att göra det och rapportera in till er som kompletterar boken – eller varför inte ha uppgifterna i en spalt på hemsidan.

/Sven-Olov

Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare svarar: Tack för bra tips! Inom Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare försöker vi kontinuerligt att informera varandra om bra ankarplatser och hamnar, hamnar att undvika – och självklart många smultronställen att söka sig till. Vår medlemstidning Odyssé bygger framförallt på medlemmarnas egna erfarenheter och tips. På vår webbplats (www.medelhav. se) har vi även ett excel-ark som kontinuerligt uppdateras med till exempel prisuppgifter insända av våra medlemmar genom vår tidigare styrelsemedlem Kurt Nordin. Problemet med en tryckt bok är att uppgifter mycket snabbt blir inaktuella och att vi arbetar med ett stort område (hela Medelhavet och vägen dit).

En en stor fördel med vår webb är att du som medlem även kan ställa direkta frågor på vårt forum till andra medlemmar i det område som är aktuellt för just dig. Vi hoppas att årsboken 2011 om Medelhavet kommer att bjuda dig på en underhållande läsning!

/Nina Brodd, ordförande Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare