Hem » Nyheter

Nyheter

Instatips – följ familjen Johanssons äventyr i Västindien

26 december, 2017 – 11.00 Kommentarer inaktiverade för Instatips – följ familjen Johanssons äventyr i Västindien

Västindien, en Bristol 38.8 och en niomånaders bebis på sin första långsegling – snart i ett flöde nära dig.

För bara några dagar sedan lämnade familjen Johansson Sverige med siktet inställt mot Bahamas. Inom kort kommer ni kunna följa deras resa runt Bahama-öarna på På kryss Instagramkonto. Familjen: pappa Eric, mamma Mika och lilla Axelia – nio månader stor, kommer under en vecka att dela med sig av ögonblick från drömresan.

Familjen är bosatt i Stockholm och är sedan två år tillbaka ägare till en Beason 31 som fått namnet Sikadus. Under sommaren brukar de segla med Sikadus i Stockholms skärgård, eller ta en tur eller två till Åland. När den inte är ute till havs ligger den fast förankrad i Saltsjöbaden.

Pappa Eric, Mamma Mika och lilla Axelia framme i Västindien.

Pappa Eric, Mamma Mika och lilla Axelia framme i Västindien.

Väl på plats i Västindien mönstar de på Miraj, en Bristol 38.8. Båten ägs av Mikas föräldrar som under hösten har varit ute på en långsegling. Tillsammans kommer de att upptäcka Bahamas övärld i sju veckor och sedan åker Mikas föräldrar vidare mot Panamakanalen. Du kan följa Miras resa här: https://cruisingmiraj.blogspot.se

Familjen Johanssons resa startar med att de mönstar på i Nassua för att sedan segla vidare ner längs Exumas mot Georgetown. Detta blir Axelias första långsegling, något som familjen förberett sig för, och sett fram emot länge.

– I somras gick det bra att segla med henne. Nu har hon börjat krypa och det blir nog en liten utmaning att underhålla henne på 39 fot. I höst har vi värmt upp med babysim och introducerat henne för kokosnötssmaken, säger pappa Eric.

På Kryss önskar familjen Johansson stort lycka till på resan! Håll utkik på @pakryss efter uppdateringar.