I senaste numret av På Kryss berättar Linus Wahlgren att han har testat det mesta i båtväg. För tillfället är det dock vattenskoter som gäller. – Det är bra med krav på körkort, men jag har ..." /> ”Jag gillar när det går snabbt!” | På KryssFör dig som vill segla lite längre! ”Jag gillar när det går snabbt!” | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

”Jag gillar när det går snabbt!”

31 maj 2022 – 10:14 Kommentarer inaktiverade för ”Jag gillar när det går snabbt!”
Bilder På Kryss nr 3–22, Min båt och jag, s 38

I senaste numret av På Kryss berättar Linus Wahlgren att han har testat det mesta i båtväg. För tillfället är det dock vattenskoter som gäller.

– Det är bra med krav på körkort, men jag har aldrig stört mig på vattenskotrar.

Som uppvuxen på en sjötomt i en vik i Stockholms skärgård, har Linus och hans familj alltid haft båt och varje sommar blir det ett par veckor på sjön. Först hade familjen en gammal Krabat som senare byttes ut till en Maxi 95.

– Sen tyckte morsan att hon var mer motorbåtsmänniska så då blev det motorbåt. Jag hade min första egna båt som 10-åring, en utombordare. Jag lärde mig rätt snabbt att navigera och drog i väg till Vaxholm, som ligger tio minuter bort, och käkade glass. Jag är nog mer en motorbåtskille.

Att locka med de egna barnen till sjöss har visat sig vara lite svårare. De tycker att det är roligare att hänga på bryggan hos någon kompis. Just nu har Linus ingen båt, däremot köpte han en vattenskoter förra sommaren och på den får han med sig barnen utan problem.

– Jag fattar om folk tycker att det är jobbigt att någon åker fram och tillbaka med vattenskoter framför bryggan, men det kanske har hänt en gång i mitt liv. Det gnälls alldeles för mycket på sjön tycker jag. Däremot är det smart att införa körkort för vattenskoter.

Största äventyret till sjöss hittills för Linus var seglingen i en Swan 601 från Europa till Västindien i teveprogrammet Över Atlanten.

– Vi seglade fort och så, men båten höll väl inte riktigt som vi hade hoppats, men jag kan inte säga så mycket mer nu. Men efter det här håller jag mig till dagsseglingar, att bara se hav i 18 dagar blir lite enformigt. Däremot vill jag gärna vara med på regattor.

Till sommaren är han lite sugen på att skaffa en Nimbus T9 igen som Linus menar är väldigt bra planerad med en alldeles lagom stor koj med toalett. Och det ska gärna finnas med en gitarr ombord.

– Så var hela min barndom. Man åkte ut med familjen och morsan och farsan satt med kompisarna i båten bredvid och spelade. Cornelius och Taube. Det har hängt med mig. Mysigt!