Hem » Båtlån

Båtlån

Jämför Båtlån med Sveriges bästa förmedlare! Eller sänk räntan på dina befintliga lån! Med Advisa kan du jämföra båtlån tryggt, gratis och utan att binda dig till något.

Vi är den låneförmedlare i Sverige som låter dig jämföra lån hos flest långivare (38 stycken). Du jämför lån genom att fylla i formuläret till höger och får oftast svar inom 1 minut! Du kan även använda oss för att samla dina befintliga lån och krediter för att sänka din ränta och månadskostnad.

Viktigt att veta:

 • När du funderar på att köpa båt är det smart att jämföra lån även fast du inte bestämt dig för ett köp ännu. Det ger dig koll på hur mycket du kan låna och hur låg ränta du kan få vilket ger dig en fördel om båthandlaren eller “hemmabanken” erbjuder dig lån vid köptillfället.
 • Oftast får du svar redan inom 1 minut och om du hittar ett lån som passar dig är det bara att signera avtalet så betalas lånet ut inom några dagar.
 • Det finns inga krav på att ta ställning till låneerbjudandet direkt. Eftersom jämförelsen är aktiv i 30 dagar kan du i lugn och ro överväga dina alternativ.Varför använda en låneförmedlare?
Genom att låta långivarna konkurrera om dig som kund pressas räntan, vilket inte är möjligt att göra utan en förmedlare. Skulle du själv besöka flera långivare för att jämföra båtlån tar varje långivare varsin kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar på kort tid försämrar din kreditvärdighet och gör att dina chanser till bra ränta samt möjlighet att få ett erbjudande försämras.

Genom Advisa delar 38 långivare på en kreditupplysning vilket ger minimal påverkan på din kreditvärdighet. Om du redan sitter på andra lån, kan det också vara en god idé att samla dina andra lån för att på så sätt få ner räntan. Detta kan du göra i samband med att du jämför räntor på det nya lånet. Att samla skulder stärker din kreditvärdighet vilket förbättrar chanserna till lägre ränta och öppnar upp helt nya möjligheter för dig att både spara pengar, bli skuldfri samt investera i något nytt.

Fördelar med att jämföra lån genom Advisa:

 • Ett flertal långivare konkurrerar om dig som kund vilket pressar räntan
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämförelsen är gratis och du binder dig inte till något
 • Tryggt och säkert

Vad är ett båtlån?

Ett traditionellt båtlån kräver kontantinsats och båten som säkerhet. Idag kallas även privatlån med syfte att finansiera ett båtköp för båtlån, vilket innebär att en kontantinsats krävs även för denna typ av lån. Här går vi igenom vad dessa låneformer innebär och hur de skiljer sig åt.
Att finansiera ett båtköp genom ett privatlån är väldigt vanligt. Har du inga pengar sparade kan du istället lösa din båtfinansiering med ett privatlån, vilket är den typ av lån Advisa förmedlar.

När du löser din båtfinansiering med ett privatlån tillkommer sällan extra avgifter på ditt lån. Med mindre avgifter blir den effektiva räntan lägre på privatlån än på båtlån. Genom denna lånform finns inga krav på att du måste köpa din båt via en auktoriserad båthandlare, det finns inte heller ett krav från långivaren på försäkringar eller vilken typ av båtmodell du får köpa. Vill du sedan sälja din båt kan du göra det utan att behöva gå igenom banken eller båthandlaren.

Du kan använda ett privatlån som finansiering för båtköpet eller för att finansiera en del av båten med lånet. Du kan även använda det till att köpa de tillbehör och reservdelar som krävs för att få en båt i skick. Men som med alla lån kan misskötsel leda till betalningsanmärkningar samt inkasso, vilket har negativ inverkan både på din ekonomi och dina framtida möjligheter att få låna pengar.

Sammanfattning privatlån för köp av båt:

 • Möjlighet att samla befintliga lån för att få ett ännu bättre erbjudande
 • Inget krav att köpa via en auktoriserad båthandlare
 • Inga krav på försäkringar eller båtmodell
 • Mindre avgifter leder ofta till lägre effektiv ränta än på båtlån
 • Du kan sälja din båt när och hur du vill
 • Kräver 20 % kontantinsats

Ett traditionellt båtlån innebär att båten används som säkerhet och objektets förväntade värdeminskning över tid tas i beaktning när amorteringsplan och ränta sätts. Denna typ av båtlån kräver att du finansierar 20 % av köpet med en kontantinsats och själva lånebeloppet landar då på 80 % av båtens kostnad. Inbyte av din gamla båt kan i vissa fall ersätta kontantinsatsen. Ett båtlån tas oftast genom din båthandlare men kan även tas direkt hos en bank. Ofta finns krav från långivaren på båtmodell och försäkringar. Skulle du senare vilja sälja vidare båten måste du ha långivarens samtycke. Den stora fördelen med ett båtlån är att du ofta får en väldigt låg ränta, just för att du går in med egna pengar och att banken alltid har en säkerhet i båten. Olika administrativa avgifter tillkommer dock ofta för båtlån vilket innebär att den effektiva räntan kan bli högre än på många blancolån.

Sammanfattning traditionellt båtlån:

 • Kräver 20 % kontantinsats
 • Båtens förväntade värdeminskning påverkar dina lånevillkor
 • Långivaren har båten som säkerhet
 • Krav på båtmodell och försäkringar
 • Om båten säljs måste det ske i samförstånd med långivaren
 • Förmånliga räntevillkor (men se upp för avgifterna)

 

Så samlar vi ihop dina lån och krediter

Advisa söker ditt lån hos flera långivare
Genom Advisa kan du som vill låna pengar få flera förslag från några av de 38 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen. Till sist är det bara att välja det som passar dig bäst.
Jämför alltid innan du tar lån
Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.
Tryggt och säkert – alltid
Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.