Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Jämför Trump-segern med segling

10 november, 2016 – 11.15 Kommentarer inaktiverade för Jämför Trump-segern med segling

Skepparen Rich Wilson på Great American IV i soloseglingen Vendee Globe kommenterar amerikanska presidentvalets utgång med konstaterandet ”vi får hålla ut, precis som vi gör här på sjön”.

Rich Wilson slog igenom som yngste segrande skepparen någonsin i klassiska Newport – Bermuda Race på 1980-talet och har slagit flera fartrekord för längre rutter. Parallellt med seglingen och sina uppdrag som konsult i bland annat försvarsfrågor, har han engagerat sig i utbildning för unga. Han har examen från både Harvard och MIT och har i flera projekt kombinerat segling med vetenskapsundervisning för skolelever genom att låta eleverna följa soloseglatserna och lösa problem tillsammans med skepparen själv. ”Man fångar uppmärksamheten med äventyret på sjön, sen kan man lära dem om naturvetenskap, matte, geografi, historia, beslutsfattande, uthållighet och lagarbete”, förklarade han i samband med att han tog emot en utmärkelse från Cruising Club of America.

I söndags startade Rich Wilson från Les Sables d’Olonne i soloseglingen Vendee Globe jorden runt. Rich har varit kritisk mot den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, bland annat för dennes klimatförnekande och okunnighet om vetenskap. Rich nåddes av beskedet om presidentvalets utgång via telefon och kommenterade nyheten till Vendee Globes sajt:
Richard Wilson– Vi får hålla ut, precis som vi gör här på sjön. Vi måste fortsätta att vara öppna för omvärlden. Man kan lära sig något av alla som man möter.

Rich WIlson, 66 år, har genomfört ett Vendee Globe tidigare och tog då 121 dagar på sig för Frankrike tur och retur runt södra halvklotet.

LÄS MER: Rich Wilsons presentation på Vendee Globes sajt

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, , ,