Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Jämn etapp i Volvo Ocean Race: ”Alla har segerchans”

23 februari, 2015 – 09.59 Kommentarer inaktiverade för Jämn etapp i Volvo Ocean Race: ”Alla har segerchans”
MartinStrömbergVOR

Svenske Martin Strömberg som seglar med ledande Dongfeng Race Team. Bild: Sam Greenfield/Dongfeng Race Team

Med mindre än en vecka kvar till målet i Auckland skiljer det knappt 15 sjömil mellan de fem första båtarna. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team har ett litet övertag samtidigt som Team SCA tar in på täten.

Avslutningen på den fjärde etappen från Sanya till Auckland ser ut att bjuda på den jämnaste spurten hittills i den här upplagan av Volvo Ocean Race. Genom det svårnavigerade området vid ekvatorn har fältet komprimerats. På mindre än 48 timmar gick Dongfeng Race Team från att ligga sist till att ta ledningen.

– Vi har hittat farten igen och vi valde helt enkelt rätt väg förbi ekvatorn, säger Martin Strömberg och tillägger att humöret i laget är bättre efter en period med många motgångar.

– Förutom att det är varmt är det mycket bättre stämning ombord nu. Vi har fixat de båtskador vi råkat ut för och de borde inte innebära några problem.

Under helgen har det skett flera positionsbyten i toppen. På måndagsmorgonen hade Dongfeng Race Team skaffat sig ett litet övertag på väg genom ett lättvindsområde norr om Fiji. Efter det verkar det bli stabil vind under den återstående sträckan till Auckland.

– Alla har segerchans men det lag som hittar starkare vind först kommer att ligga riktigt bra till, säger Martin Strömberg.

Samtidigt som tätklungan parkerade i lätta vindar har Team SCA tagit chansen att knappa in från sin position längst bak. Under morgonen tog de in 35 sjömil och även om de också kommer att sakta ner kan de ha en fördel av sin position väster om konkurrenterna.

– Vi vet vart vi är på väg och vi är på jakthumör, rapporterar Team SCA:s Onboard Reporter Anna-Lena Elled.

Dongfeng Race Team leder den totala poängställningen i Volvo Ocean Race. Deras huvudkonkurrenter i toppen, Abu Dhabi Ocean Racing och Team Brunel, låg under måndagsmorgonen trea respektive femma. Målgången beräknas ske framåt lördag.

redaktion@pakryss.se

, , ,