Jörgen Ottosson tar över som vd på Najad AB efter Stefan Berne. Nu ska det anrika segelbåtsvarvet se över modellprogrammet och söka nya affärsmodeller." /> Jörgen Ottosson ny vd på Najad | På Kryss Jörgen Ottosson ny vd på Najad – På Kryss
Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nya prylar/båtar   Nyheter

Jörgen Ottosson ny vd på Najad

29 april, 2016 – 11.41 Kommentarer inaktiverade för Jörgen Ottosson ny vd på Najad
Najad 411 CC

Jörgen Ottosson tar över som vd på Najad AB efter Stefan Berne. Nu ska segelbåtsvarvet se över modellprogrammet och söka nya affärsmodeller.

Jörgen Ottosson

Najads nye vd Jörgen Ottosson kommer senast från vd-stolen på Brammer Group Sweden.

Jörgen Ottosson, maskiningenjör från KTH, kommer närmast från vd-stolen på specialistdistributören Brammer Group Sweden. Han har internationell erfarenhet från tidigare uppdrag och segling hör till fritidsintressena.
Najad AB har som många andra fritidsbåtsvarv brottats med en svår marknad och försattes 2011 i konkurs. Sedan dess har ägarna skiftat, men i dag ägs varvet av Håkan Eksandh och holdinbolaget Hexiron AB.
Najad har ett modellprogram med båtar mellan 37 och 57 fot. Företaget har det senaste halvåret deltagit på bland annat London Boat Show och Düsseldorf-mässan. Senaste tillskottet är Najad 411CC.

Sen starten 1971 har varvet byggt över 2 000 båtar som hittat köpare över hela världen.
”Det känns mycket bra med denna lösning”, säger Håkan Eksandh i ett pressmeddelande. ”Jag och styrelsen har sökt en person som har erfarenhet av att bygga upp och utveckla företag. Det kommer att krävas nya affärsmodeller för att möta efterfrågan på ett bekvämt båtägande i framtiden. Jag är övertygad om att Najad kommer att lyckas med detta tack vare att Jörgen nu går in som VD.”
Najad har under de senaste två åren tagit fram en ny varumärkesplattform, och ska nu se över service- och tjänsteutbudet samt modellprogrammet för båtarna.

Redaktion
redaktion@pakryss.se

, , , ,