Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Julklappstips #19: En yachtmaster på Malta

19 december, 2011 – 14.56 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips #19: En yachtmaster på Malta

Känner du någon som vill kunna titulera sig Yachtmaster? Och samtidigt tillbringa en vecka på Malta i vår? Ge bort en spännande intensivkurs hos RYA seglarskola.

Varje år arrangerar The Royal Yachting Association (RYA) mängder av seglarskolor i 20 olika länder. Till våren är det återigen dags för den populära kursen Yachtmaster Offshore i de vackra vattnen runt Manoel Island på Malta. Nytt för i år är att Leon Schulz har tagit över rollen som instruktör efter Phil Palmer.

Utbildningen rivstartar med eldprovet Yachtmaster Prep i april. Därefter blir det Coastal Skipper och Day Skipper i maj. Leon har lagt upp tiderna så det blir intensivstudier. Yachtmaster Prep går veckan efter påsk medan Coastal Skipper-kursen genomförs på tio fullspäckade dagar från 3-12 maj. De första fem dagarna blir det teori med gedigen tidvattenundervisning, och de följande fem är planen att segla till Sicilien.

”Det vore väldigt kul om det kom ner några svenskar i synnerhet för Coastal Skipper kursen i maj. Den lämpar sig nämligen synnerligen väl för en typisk svensk seglare, som har seglat i skärgården hela sitt liv men önskar prova på lite större överseglingar på Medelhavet, samt få en intensiv inlärning av tidvattenberäkningar”, hälsar Leon Schulz.

Läs mer och boka kurser hos Malta Sailing Academy.