Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Julklappstips #3: Watski Marine Race kit

3 december, 2011 – 06.48 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips #3: Watski Marine Race kit

Handen på hjärtat, kanske är det dags att förnya förbandslådan till båten, eller till klubbhuset.

För vad kan hända när du är ute på vattnet? Jo, precis allt som kan hända hemma, på jobbet i bilen, på skidsemestern med mera, men på vattnet får du klara dig själv längre, och ibland betydligt längre än du tror.

Du gör säkert som många andra gör, köper utrustning till båten, och i sista minuten kommer du ihåg, ja visst vi behöver uppdatera förbandslådan. Sedan sitter du ute på havet när någon i besättningen har bränt sig, eller skurit sig och river i en liten ynklig förbandskudde, där inget riktigt fungerar.

Men nu är det fortfarande några månader kvar till sommaren, och varför inte redan nu köpa en välutrustad förbandslåda, och hänga i köket, för att prova om olyckan skulle vara framme. Efter ett tillbud förra veckan, tror jag att jag skall ha en extra sådan här väska i bilen.

Väskan är rejäl och har sex löstagbara fickor med material för sårbehandling, blödning, ögonskador, ben och armbrott, hjärtlungräddning och brännskador. Dessutom finns det en mycket praktiskt ficklampa som du laddar upp själv genom att pumpa med handen. Du hittar också i väskan en fästingpincett, en sax, en vanlig pincett, en brandfilt, en reflexväst och lite till.

Watski har flera varianter på förbandslådor, men vill du klara dig och besättningen ute på vattnet, eller på en ö, så bra som möjligt är denna väska ett bra val. Väskan är vattentät, har reflexer och flyter enligt uppgift. Vi har gått genom väskan men flytkraften är ännu inte testad av redaktionen.

Watski säljer denna sjukvårdsväska som de kallar för Marine race kit för 995 kronor på nätet just nu.

//Stina Jansson