Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Julklappstips #4: Den omöjliga isresan: med Ariel IV genom Nordvästpassagen

4 december, 2011 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips #4: Den omöjliga isresan: med Ariel IV genom Nordvästpassagen

Inspirera dina nära och kära att våga sig på det omöjliga och testa sina gränser med boken Den omöjliga isresan: Ariel IV:s resa genom Nordvästpassagen.

”Nu var det dags, avsked från hemmahamnen på Råå. Fredagsmorgonen den 28 maj 201 var kall och disig, vi kunde knappt skönja Danmark på andra sidan sundet, vinden var svag sydostlig och prognosen var inte lovande, regnbyar och svaga vindar.”

Så inleder Eric Boye och Birgitta Boye-Freudenthal det andra kapitlet i sin bok Den omöjliga isresan: med Ariel IV genom Nordvästpassagen. Redan här är man fast.

Det är en minst sagt fascinerande berättelse – välskriven och fängslande – om ett långseglingsäventyr få förunnat. Eric och Birgitta utgår från den lilla hamnen i Råå utanför Helsingborg och tar rutten via Norge, Shetland- och Färöarna, Reykjavik på Island och vidare förbi Grönland och genom Nordvästpassagen, norr om Kanada och Alaska. I boken får du följa deras resa från första parkett.

Boken hittar du på Adlibris