Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Julklappstips #5: Ett presentkort på Tackel & Tåg

5 december, 2011 – 14.00 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips #5: Ett presentkort på Tackel & Tåg

Letar du efter riktigt udda reservdelar till din båt? Chansen är stor att du hittar dem på skeppshandeln Tackel & Tåg. Här har båtentusiaster fyndat loss i snart 40 år.

Att besöka Tackel & Tåg på Skeppsholmen i Stockholm är som att kliva akt in i en marin guldgruva. Från golv till tak trängs tusentals rattar, beslag, propellrar, ankare, kättingar och lanternor av alla modeller och årgångar. Man har även stans största lager av gjutformar, så om du inte hittar det du söker kan du låta gjuta upp det.

Sedan två år tillbaka drivs Tackel & Tåg av Josefin Arrhénborg och Maria Rindstam. Under deras ledning har man förvaltat butikens fyra decennier långa arv, men samtidigt fräschat upp lokalen och breddat utbudet ytterligare ett snäpp. Kort sagt, ett presentkort på Tackel & Tåg gör ingen båtägare besviken. Det du inte hittar här får du garanterat leta länge efter.

Tackel & Tåg ligger på Slupskjulsvägen 42 i det anrika Råseglarhuset på Skeppsholmen. Besök deras hemsida – och läs mer om butiken, Josefin och Maria i nästa nummer av På Kryss.