Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: En god whisky

8 december, 2013 – 05.06 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: En god whisky

talisker_stormMånga av oss gillar en god whisky. Varför inte ge en hav- och sjö-relaterad whisky till någon som uppskattar det!

Destilleriet Talisker på ön Skye i Skottlands västra skärgård har under flera år bland annat sponsrat Brittiska Sjöräddningssällskapet med pengar. Nu sponsrar de en roddtävling över Atlanten som pågår just nu (de startade i måndags) och det är hela tre svenska båtar anmälda för sträckan. Häng med på den officiella webbplatsen.

Talisker har tagit fram Storm som bör passa en äventyrlig seglare, kostar 449 kronor på Systembolaget (artikelnummer 85890 och kostar 449 kr, alkoholhalt på 45,8 procent).

Även ett annat favoritdestilleri, beläget på Orkney, Highland Park har tagit fram två whisky som bör passa sena arvtagare till vikingarna; Thor och Loki. Se mer på hemsidan. Denna finns tyvärr inte att köpa i Sverige möjligen som privatimport, men många andra Highland Park finns.

Vill du i stället överraska med en ny svensk whisky, så finns Grythyttans First Edition att köpa på beställning/privatimport – riken är dock stor att den redan är slut, testa att beställa här.

Fotnot: Whisky, eller alkohol överhuvudtaget, hör inte ihop med framförandet av en båt eller bil.