Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: kompakt frågespel

14 december, 2010 – 09.20 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: kompakt frågespel

Tärningsspel och frågespel är de sällskapsspel som svenskar spelar allra helst. Frågespelen kommer hela tiden i nya upplagor och med nya frågor. I detta fall dessutom i en mycket behändig förpackning som gör att den inte tar stor plats ombord. Och med frågor för både föräldrar och barn.

Frågespelet  M.I.G. (står för Mobile Intelligence Games) finns i en mängd olika varianter. Denna familjeversion från företaget i Hovås  är hälften av frågorna för barn (till ca 13 år) och den andra hälften för vuxna.

Vuxenfråga: Spelet ”Götebörsen” är en parodi av brädspelet Monopol. Vilken tidning gav ut detta spel?

Barnfråga: Vad heter häxan som alltid är ute efter Joakim von Ankas turkrona?

Frågorna är nya och i vissa fall så aktuella att händelsen inte inträffat när spelet provspelades i höstas i en krängande X2000-vagn på väg till Göteborg som uppvärmning för ett deltagande i Postkodmiljonären.

Jag gillar frågesport och speciellt när frågorna känns aktuella och gjorda för svenska förhållanden, snarare än översatta. Att sportfrågorna inte är omöjliga att klara är ett bonus. Formatet gör det lätt att packa ner och att ingen spelplan krävs gör att det fungerar fint att spela när båten kränger och man måste skota om focken emellanåt.

Enkla regler med ett par tärningar och ett poängkort. 1560 frågor i kategorierna Nu & Då, Nöje & Kultur, När & Fjärran, Sport & Blandat och Natur & Teknik.

Från sju år. Antal spelare: 2-6. Pris runt 255 kr. Mer info: playmig.com

(Svar: Vuxenfråga: Svenska MAD, barnfråga: Magica de Hex)