Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: Portabelt varmvatten

11 december, 2014 – 03.17 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Portabelt varmvatten

basecamp_cubeAtt duscha i naturhamnen brukar bara de med de modernaste större båtarna klara av. För alla oss med en äldre och mindre båt kan dock en portabel dusch- och diskvattenvärmare vara en idé.

Det är en australisk produkt som med hjälp av gasol värmer vatten samtidigt som den passerar genom värmaren. Ingen ny idé, men som hittills varit vanligast i brittiska hem snarare än på svenska båtar.

Aquacube har ett inbyggt batteri, till det ansluter man gasol (engångsflaska eller slang från vanliga flaskan) och vatten. Seglar man på Ostkusten kan man bara slänga pumpen överbord och duscha i varmt sjövatten. Seglar man i salt vatten får man använda en färskvattentank ombord.

Värmer vatten till 40 grader (18 000 Btu), och det finns både en tvåmeter duschslang och en kran. Inbyggt laddningsbart batteri eller drivs från båtens 12 voltssystem eller landström (men då finns kanske en dusch i gästhamnen redan). Vikten är 14 kg. Digital styrning.

Pris: US$ 340

Mer info: Mr Heater

Just den här är ganska stor och tung, men det finns modeller som använder gasol att snabbvärma duschvatten, tex från Fogas och Gasolspecialisten.