Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: Smart klocka

9 december, 2014 – 07.14 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Smart klocka

samsung_sDet här tipset är mest tänkt som en spaning vad som är på gång. Samsung Gear S är tämligen stor – att ha en på armen är som en kommunikationsmodul i Star Trek eller annan Sci-Fi-tvserie. Och skärmen är kurvad och hela två tum stor vilken gör den till en ordentlig klump.

Men Samsung Gear S kan mycket, förutom att hålla reda på statistik som puls, stegräknare och statistik på hur mycket man tränar.

För mer allmänt bruk finns GPS med karta, accelerometer, gyroskop, kompass, barometer och dessutom de vanliga andra apparna, så som självklara webbläsare, mejlfunktion och koppling till olika sociala nätverk (däremot ingen kamera). Upplösningen är 480×360-pixel AMOLED och tillräckligt för att stava sig genom en digital bok.

Men det smartaste är att den är en fristående telefon, med eget SIM-kort (bara 3G). Nu ska man inte hålla rovan mot örat, utan man kopplar in en mer eller mindre diskreta blåtandslurar som gör att allt är riktigt ”handsfree”.

Och snart kommer de att komma ner i storlek, bli vattentäta, får fler appar och kunna vara den enda ”telefon” som man behöver. Och det ligger nog bara något år bort.

Så länge kan denna vara en bra present för den som gillar det senaste!

Pris ca 3 350 kr

Mer info: Samsung