Transportstyrelsens nya kampanj ”Ett renare kölvatten” vill få båtägare att tänka mer på miljön. Det innebär bland annat att byta ut gamla båtmotorer och börja tanka med miljödiesel. I Sverige finns det 765 000 sjödugliga båtar. Runt ..." /> Kampanj vill få båtägare att tänka på miljön | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Kampanj vill få båtägare att tänka på miljön | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Kampanj vill få båtägare att tänka på miljön

28 april 2020 – 12:37 Kommentarer inaktiverade för Kampanj vill få båtägare att tänka på miljön
Kampanj vill få båtägare att tänka på miljön

Transportstyrelsens nya kampanj ”Ett renare kölvatten” vill få båtägare att tänka mer på miljön. Det innebär bland annat att byta ut gamla båtmotorer och börja tanka med miljödiesel.

I Sverige finns det 765 000 sjödugliga båtar. Runt 80 procent av motorbåtarna har bensinmotor och var tredje är 25 år eller äldre.

– Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Med ganska små justeringar kan det ändå bli skillnad ur klimat- och miljösynpunkt. De tips som vi valt att fokusera på i denna kampanj är att hitta bäst körsätt så att båten drar mindre bränsle och inte orsakar onödigt buller och svall, att välja grönare bränsle om möjligt samt att byta ut äldre tvåtaktare eftersom dessa släpper ut en tredjedel av bränslet oförbränt i vattnet, säger Lina Petersson, miljöhandläggare på Transportstyrelsen.

Mer information om Ett renare kölvatten.