Midsommar och bröllop känns ju ganska självklart, men vinterbröllop i skärgården är bara för de mesta sjöbjörnarna. Kryssarklubbsmedlemmarna Elin och Christoffer Göthesson tog båten till idylliska Käringön och knöt knopar för kärleken. När sommaren är slut ..." /> Kärleksknopen på Käringön | På Kryss Kärleksknopen på Käringön | På Kryss
Hem » Läsvärt, Mitt På Kryss, Nyheter

Läsvärt   Mitt På Kryss   Nyheter

Kärleksknopen på Käringön

21 juni, 2022 – 09.49 Kommentarer inaktiverade för Kärleksknopen på Käringön
Bilder sid 34, På Kryss nr 3–22.

Midsommar och bröllop känns ju ganska självklart, men vinterbröllop i skärgården är bara för de mesta sjöbjörnarna. Kryssarklubbsmedlemmarna Elin och Christoffer Göthesson tog båten till idylliska Käringön och knöt knopar för kärleken.

När sommaren är slut fortsätter de runt 70 bofasta på Käringön, som ligger mitt emellan Lysekil och Skärhamn på Västkusten, att leva sitt liv med havet och naturen som bakgrund.

– Varje gång vi seglar hit slås vi av hur gemytlig och levande ön är, säger Elin Göthesson. Det har blivit ett av våra favoritställen under vinterhalvåret. Vi har ett par timmar hit från hemmahamnen i Grundsund där vi bor året runt på vår segelbåt Royal Virgo.

Den 22 februari i år gifte sig paret på sin favoritö. Inbjudningskorten skickades ut redan förra sommaren till nästan 100 personer, men pandemin ställde till det och istället fick det bli ett bröllop inför bara de närmaste.

Själva bröllopet skedde i den marint inredda salongen Strömstierna med SSRS-profilen Gunnar Arwidson som vigselförrättare.

– Han räckte över en tamp till Christoffer och berättade att sjömännen förr i tiden, innan de kunde skriva, friade genom att göra en kärleksknop som bestod av två överhandsknopar på en tamp. Ville flickan säga ja drog hon ihop knoparna, vilket jag också gjorde och lämnade sedan över kärleksknopen till Christoffer.

Varför havet och båtlivet har en sådan dragningskraft har Elin svårt att sätta ord på, men att dela den känslan tillsammans med Christoffer menar hon är fantastiskt. 

– Vi fick flera hälsningar från seglare om att den bästa besättningen är den man är gift med och det tror vi också. Snart hissar vi segel söderut igen – som man och hustru – och då är det givet att Käringön blir första stoppet på vår resa.

Läs hela artikeln i På Kryss nr 3–22.