Kay Wictorin är av eldsjälarna i Öresundskretsen. I december fick han Kryssarklubbens Förtjänsttecken i guld för ”insatser av särdeles stor betydelse för föreningen och dess utveckling”. Kay Wictorin har varit med i Kryssarklubben i snart ett ..." /> Kay är guld värd | På Kryss Kay är guld värd | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen, Mitt På Kryss

Medlemsprofilen   Mitt På Kryss

Kay är guld värd

15 mars, 2022 – 13.18 Kommentarer inaktiverade för Kay är guld värd

Kay Wictorin är av eldsjälarna i Öresundskretsen. I december fick han Kryssarklubbens Förtjänsttecken i guld för ”insatser av särdeles stor betydelse för föreningen och dess utveckling”.

Kay Wictorin har varit med i Kryssarklubben i snart ett halvt sekel. På den tiden var det något man måste rekommenderas in i så det var något speciellt. Han kom in i styrelsen i Öresundskretsen under senare delan av 80-talet och i mitten av 90-talet blev han ordförande i den egna styrelsen. Det som från början var tänkt att vara en kort period blev istället 16 år.

– Det var en väldigt expansiv och rolig period med en harmonisk styrelse full av kreativa och utvecklingsinriktade människor så det hände mycket. På drygt tio år växte vi från runt 500 medlemmar till 1 500.

Det viktigaste för honom i kretsarbetet har varit att bredda utbudet för att bli en attraktiva för nya medlemmar. År 2005 blev det en egen klubbstuga i Lomma hamn, en viktig investering för framtiden.

– Jag såg det också som viktigt att etablera ett gott och nära samarbete med riksföreningen. Det är nödvändigt med ett nära och förtroendefullt samarbete mellan de olika kretsarna och riksföreningen för att det ska fungera.

Det roligaste med föreningslivet tycker han är att träffa andra med samma intresse. Att Kryssarklubben och kretsarna har ett stort utbud är något som verkligen berikar båtlivet. När det gäller framtiden är han optimist, både vad gäller den egna kretsen och Kryssarklubben.

– Båtlivet går upp och ner, men Kryssarklubbens verksamhetsidé är långsiktigt hållbar och vi har i snart 100 år klarat medlemsutvecklingen väldigt bra. Kan vi fortsätta skapa och hålla uppe engagemanget går vi en lyckosam tid till mötes!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 1–22.