För de Helsingborgsbor som är sugna på att prova på båtlivet finns möjligheten att låna flytvästar av Helsingborgs stad. På Helsingborg kontaktcenter på Stortorget finns möjlighet att både låna seglarvästar och klassiska räddningsvästar med krage. Totalt ..." /> Kommunen lånar ut flytvästar | På Kryss Kommunen lånar ut flytvästar | På Kryss
Hem » Nyheter, Säkerhet

Nyheter   Säkerhet

Kommunen lånar ut flytvästar

3 augusti, 2021 – 10.52 Kommentarer inaktiverade för Kommunen lånar ut flytvästar
Little girl sailing with her life jacket on

För de Helsingborgsbor som är sugna på att prova på båtlivet finns möjligheten att låna flytvästar av Helsingborgs stad.

På Helsingborg kontaktcenter på Stortorget finns möjlighet att både låna seglarvästar och klassiska räddningsvästar med krage. Totalt finns det 140 flytvästar i olika storlekar – perfekt för de som vill prova på båtlivet eller för de som är ute så sällan att det skulle bli kostsamt att köpa nya västar.

Enligt Martin Arkel, kommunikatör på kontaktcentret, försöker kommunen uppmärksamma möjligheten varje år, men han menar att det nog ändå är relativt få som känner till det.

Västarna finns att låna på kontaktcentret på Stortorget 17 i Helsingborg.

Flytvästarna kan lånas i max fyra dygn. Du behöver fylla i ett avtal och visa upp legitimation. Att använda västarna är gratis, men vid för sen återlämning får man betala en 50 kronor per dygn, max 400 kronor om inte flytvästen återlämnas. Bokar gör du här.