Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Köptips: Ängskärs arkipelag

14 augusti, 2010 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Köptips: Ängskärs arkipelag

Det är inte ofta du kommer att hitta det här på webbsidan, men här kommer ett köptips på en bok om Stockholms ytterskärgårds ögrupp Ängskär.

Om du bor eller besöker Stockholm finns Drottninggatans Bok & Bild på just Drottninggatan nästan ändå nere vid departementen och Rosenbad. I en trång lokal med vykort böcker och en massa annat, finns emellanåt bokfynd att göra. Det är ofta utgående böcker som köpts upp billigt som säljs, men även de senaste deckarna är några tior billigare.

Just nu i slutet av augusti 2010, finns praktverket Ängskärs Arkipelag att köpa för 25 kronor. Stor format och med musikskiva inkluderad. Det är text av Nils Rasmusson och med målningar på gammal kapellväv av Göran Edvard Johansson.

Så här skrev förlaget Seelig om boken: ”En rikt illustrerad berättelse om ytterskärgårdens fyra årstider och dess skafferi.
Stockholm ytterskärgård upphör aldrig att fascinera människor. I sekler utgjorde den viktiga platser för skärgårdsbornas näringsfång i form av fiske, säl- och sjöfågeljakt, ägg- och duntäkt. Idag söker man sig till ytterskärgården främst av upplevelseskäl.

Nu har Ängskärs sagolikt vackra skärgård fått sin egen skildring genom Bildöförfattaren Nils Rasmuson och konstnären Göran Edvard Johansson från Värmdö.
Nils Rasmussons naturlyriska texter med läckra recept ur skärgårdsskafferiet och Göran Edvard Johanssons inspirerande atmosfäriska målningar på segelduk kompletteras med en CD-skiva med skön sång av Louise Raeder och Henrik Sjögren samt med finstämt musikarrangemang av Harald Pettersson.
I denna kavalkad av ord, bild doft smak och ton tar de oss med ut till Ängskär i något som måste betraktas som ett sinnenas gästabud.”