Hem » Långfärd

Långfärd

Kryssarklubbare leder ARC Baltic

24 oktober, 2013 – 08.45 Kommentarer inaktiverade för Kryssarklubbare leder ARC Baltic

ARC_Baltic_kartaKryssarklubbsmedlemmen Hans Hansell kommer under sommaren att leda ARC Baltic.

Hans har nyligen seglat World ARC, som är en drygt årslång eskadersegling som går jorden runt med start och mål i S:t Lucia med sin familj ombord på Jeanneau Sun Odyssey 49:an ”Working on a dream”. Han gav ett förslag till arrangören Andrew Bishop på World Cruising Club, organisationen som bland annat ligger bakom World Arc och det välkända Atlantic Rally for Cruisers som går från Las Palmas på Kanarieöarna till S:t Lucia i Västindien i slutet av november varje år.

hans_hansellHans förslag var att anordna en eskadersegling i Östersjön, med start i Kiel och sedan besöka Danmark, Sverige, Estland, Finland och St. Peterburg som också är vändpunkten innan man går tillbaka till Mön i Danmark. Ett tufft program på sex veckor.

– Det är kul att jag kan kombinera två av mina stora intressen; segling och historia, säger Hans som seglar ledarbåten men också leder rundturer på de olika platserna där han berättar om platsens historia.

Redan första dagen efter att anmälningen öppnade var eskadern Baltic ARC 2014 fulltecknad med 25 båtar. Mer info: www.worldcruising.com/arc_baltic