För familjerna Wetterström och Fager står inte seglingen i fokus. Istället är det umgänget ombord som är viktigast. Något som gör att barnen längtar till båten. Badmöjligheter, strand eller pool och en lekplats i närheten är ..." /> Kul med barn ombord | På Kryss Kul med barn ombord | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Kul med barn ombord

18 augusti, 2020 – 10.27 Kommentarer inaktiverade för Kul med barn ombord
Kul med barn ombord

För familjerna Wetterström och Fager står inte seglingen i fokus. Istället är det umgänget ombord som är viktigast. Något som gör att barnen längtar till båten.

Badmöjligheter, strand eller pool och en lekplats i närheten är saker som familjen Wetterströms barn uppskattar under sommarens seglingssemester. Familjen Fager seglar ofta tillsammans med andra barnfamiljer och då står umgänget högt uppe på dagordningen. En grundförutsättning för att få det att fungera med barn ombord är att planera så att man aldrig tar några onödiga risker och aldrig kastar loss i dåligt väder eller när det går hög sjö.
– Något vi lärde oss tidigt är att alltid ligga i naturhamn eller på svaj om möjligt. Allt blir så mycket enklare då, säger Karin Wetterström. Vi är friare att bada från båten och barnen kan ro i jollen. Dessutom blir det väldigt dyrt att ligga i gästhamn.

Christofer Fager menar att det alltid blir roligare om man bygger upp en resplan i flera steg, med ett lite större, spännande slutmål för resan.
– För några år sedan seglade vi till Muminland utanför Åbo. Det var en seglats med flera etapper, men det fanns hela tiden något större som hägrade bortom horisonten för barnen.

Båda familjerna försöker lämna surfplattorna hemma och istället har de med sig lego, spel och pyssel som barnen både kan roa sig med själva och tillsammans med familjen. Dessutom tillbringar familjerna en hel del tid i land och utforskar omgivningarna. Allt sammantaget gör att barnen trivs på sjön eftersom de vet att det betyder spännande äventyr, intressanta ställen att utforska och inte minst umgänge med familj och kompisar.

 

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6 eller här.