Hem » Nyheter, Säkerhet

Nyheter   Säkerhet

Kustbevakningen får fortsatt störst förtroende

2 juli, 2019 – 09.00 2 kommentarer

Precis som förra året så har Kustbevakningen utsetts till den statliga myndighet i Sverige med högst förtroende bland invånarna, enligt en Sifo-undersökning. Dessutom ökar förtroendet, men en minoritet känner till myndigheten väl.

I Kantar Sifos årliga anseendeindex, som presenterades den 1 juli, fick Kustbevakningen en slutsiffra på 67 i anseendeindexet. Det innebär att myndigheten toppar listan över alla statliga myndigheter i Sverige, för andra året i rad. Tvåa och trea på årets lista är SMHI (58) respektive Säpo (57).

– Att allmänheten känner tillit till oss är något vi verkligen ska vårda. Det är ett kvitto på att vårt arbete och engagemang gör skillnad inte bara på kort sikt, säger generaldirektören på Kustbevakningen, Therese Mattsson.

Dessutom har myndigheten ökat från 61 i 2018 års undersökning till årets 67. Ett anseendeindex på 50 eller högre är ett högt anseende för myndigheter enligt Kantar Sifo.

Men samtidigt visade undersökningen också att Kustbevakningen är en av de mindre välkända statliga myndigheterna. 34 procent av de tillfrågade svarade att de kände till Kustbevakningen ”ganska eller mycket bra”, vilket gör att Kustbevakningen hamnar på gränsen till den understa tredjedelen av de statliga myndigheterna.

– Samtidigt som vi ska vara stolta ska vi också vara ödmjuka inför resultatet. Anseende är något man måste jobba för att upprätthålla. Den här mätningen visar att vi är på rätt väg, säger Therese Mattsson.

Kantar Sifos anseendeindex baseras på fem områden. Bland andra: Tillit, kvalitet, framgång och personligt intryck. I undersökningen ställs frågor till ungefär 8 000 slumpmässigt utvalda personer.

Sämst resultat av alla de statliga myndigheterna hade trojkan Försäkringskassa (-18), Migrationsverket (-22) och Arbetsförmedlingen (-24).

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar