Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Kustbevakningen satsar på extra kontroller

13 juli, 2015 – 09.15 Kommentarer inaktiverade för Kustbevakningen satsar på extra kontroller
Sjökontroll

Bild: Kustbevakningen

Den 15-19 juli lägger Kustbevakningen extra fokus på sjösäkerhet genom nykterhets- och fartkontroller över hela landet. Ett tiotal fartyg längs med Sveriges kust deltar i satsningen som går under namnet Trygg och säker till sjöss. Syftet med satsningen är dels att öka kunskapen om och efterlevnaden av de regler som gäller till sjöss, dels att ge allmänheten möjlighet att möta Kustbevakningens medarbetare.

En av Kustbevakningens många uppgifter är att arbeta för en ökad säkerhet till sjöss. Målet är att verksamheten ska minska antalet olyckor och skapa en trygg miljö för alla som är till sjöss. Enligt Kustbevakningen har fart- och nykterhetskontroller en hög förebyggande effekt som i sin tur skapar förutsättningar för just ökad sjösäkerhet.

Under en vecka, 15-19 juli, satsar man därför på extra närvaro och utför förannonserade kontroller av fart och nykterhet. Ett tiotal fartyg längs med Sveriges kust deltar i satsningen som går under namnet Trygg och säker till sjöss. Naturligtvis kommer fartygen även ha beredskap för oljeutsläpp och för sjöräddning. Syftet med satsningen är dels att öka kunskapen om och efterlevnaden av de regler som gäller till sjöss och dels att ge allmänheten möjlighet att möta Kustbevakningens medarbetare.

redaktion@pakryss.se

,