Hem » Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Läs loggarna från helgens 24-timmars

6 september, 2016 – 12.14 Kommentarer inaktiverade för Läs loggarna från helgens 24-timmars

För Sofia Johansson var det premiär som skeppare på 24-timmars och ombord hade hon Maria, Cecilia, Sofia, Hanna och Julia på Omega 34:an The Ace. Nu kan du följa The Aces bildblogg i efterhand och flera andra rapporter på 24-timmars sajt.

Norrsken och dubbla regnbågar – som vanligt rapporteras spektakulära himlafenomen från deltagarna i höstens 24-timmars. Stockholmskretsen har summerat rapporter i bild och text från båtarna. Allt från femtonårige Oskar Björklunds ”Det regnade, vi seglade spinnaker och det var trevligt.” till lite mer målande varianter som skutseglaren Bernt Karlssons ”Tyvärr chansningen sprack – vinden dog ut på Mysingen. Vi gjorde 57 distans, 4,7 knop i snitt och 8,5 som mest. En fin dag med växlande väder: sol och ”några” regnskurar. Inget dåligt väder bara dålig kläder!!! Kul. Men GPS-en har förenklat seglarlivet!!! Skulle inte ha seglat på de här ställena med bara sjökort och kompass!! Exempelvis vid Demban och runt Norsten!!” Eller som Erik Lindahl på sin Duckie konstaterade: ”Nyss stod ju lakanet fint… Men vad hände sen med vinden? Spinnakern hänger som en blöt trasa. Jag kommer spräcka tiden! Det är ju iaf säkert.” Länk till 24-timmars sajt med fler rapporter längre ner på sidan.

På Kryssarklubbens ungdomsprojekt PX!:s instagram bloggade Sofia Johanssons besättning ombord på The Ace från starten vid Grönö på lördagen och under de drygt 113 sjömilen till målgången på söndagen.
Exempel ur bildbloggen:
24-timmarspx_sxk_3

px_sxk_4

24-timmars

The Ace rapporterade distansen 113,8 sjömil på tiden 22 timmar vilket kan förära besättningen 98 sjömils plakettdistans, enligt 24-timmars regler.

Mer om 24-timmars på nämndens egen sajt och i tidigare och kommande På Kryss!

LÄNK: PX!:s instagram: @PX_SXK
LÄNK: Stockholmkretsens summerar 24-timmarshelgen

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , ,