Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Läsarnas favoritnyheter 2016

30 december, 2016 – 18.07 Kommentarer inaktiverade för Läsarnas favoritnyheter 2016

Sjödraman och haverier dominerar listan över årets mest lästa nyheter på Pakryss.se. Men båtåret som gått har också bjudit på en hel del inspiration och lärdomar. Här listar vi de 10 populäraste artiklarna 2016.

Mellan varje nummer av papperstidningen På Kryss rapporterar vi om det senaste inom båtvärlden här på Pakryss.se. Så här vid årets slut har vi på redaktionen gjort en djupdykning i statistiken för att vilka nyheter som skapat störst engagemang och lockat flest läsare under 2016. Här ser du resultatet: Läsarnas egna favoritnyheter 2016.


1. Konstruktören om bulbtappet

Att en bulb lossnar är ofrånkomligt vid extrema omständigheter, menar konstruktören av den segelbåt som tappade sin bulb vid en grundstötning i Stockholms skärgård.

Läs intervjun med konstruktören

 

 

cheeki_rafikiw2-600x3412. Charterbåtsägare åtalad för dråp

Charterbåten Cheeki Rafiki tappade kölen på Atlanten. Båten slog runt och de fyra männen ombord återfanns aldrig. Båtens ägare misstänks för grov oaktsamhet och dråp av de fyra ombord.

Läs om åtalet mot ägaren

 

 

apptest-600x4013. Köpguide navigationsappar

Allt fler väljer att navigera med surfplatta och digitala sjökort istället för en plotter. På Kryss har testat de vanligaste sjökortsapparna för navigation, och guidar dig rätt i djungeln.

Läs hela guiden

 

 

noah4. Barnfamilj räddad efter haveri i ARC

En tysk barnfamilj tvingades överge sin segelbåt under ARC-eskadern efter starten från Las Palmas. Alla i besättningen räddades och befinner sig på Teneriffa. Båten ligger på 4000 meters djup.

Läs artikeln om sjödramat

 

 

jetski-768x459

5. När otyget passerar gränsen

Plötsligt bryts lugnet i ankarviken av en jetski eller jolle som kör varv efter varv med skrikande motor. Är det tillåtet att störa hursomhelst? Nej, men ofta räcker det med att säga till.

Så står det i Sjölagen

 

 

arc16_prizegiving_img_7099__hr-1024x6836. Svenska hjältar i dramatisk ARC

Varierande vindar och allvarliga olyckor. Men också flera svenskar som prisas för sin anmärkningsvärt fina kamratskap och goda sjömanskap. Så kommer vi minnas Atlantic Rally for Cruisers 2016.

Läs om svenskarnas insatser

 

 

img_4472_just-600x4207. Försvåra för båttjuvarna

Lås båten, byt telefonnummer med båtgrannarna och plocka själv bort dyr utrustning, uppmanar Patrik Wernersson vid Polisens båtsamverkan i Älvsborg.

Läs polisens bästa tips

 

 

gotakanal_tom-420x2488. Göta kanal torrläggs

Under vintern torrläggs närmare åtta av Göta kanals nio mil grävda kanal. Det är det hittills största renoveringsarbetet i kanalens historia. Arbetet beräknas kosta drygt en halv miljard kronor.

Läs mer om renoveringen av Göta kanal

 

 

rokastrom-1024x5939. Indragen båtsportled inte typisk

En populär farled mellan Strängnäs och Enköping läggs ner till sommaren efter att den ansvariga båtklubben inte anser sig ha råd med sjömätningarna.

Läs Sjöfartsverkets kommentar

 

 

inspelning3_w-1024x71310. Familjen Veber seglar in i teverutan

Kryssarklubbsfamiljens drömsegling till Karibien skildras i den tredje säsongen av succéserien Familjer på äventyr som visas i SVT nu i januari. Familjen kastade loss från Skanör i maj och är nu på Tobago.

 Läs mer om familjen Veber

 

 

Nu önskar vi alla våra läsare ett riktigt gott nytt båtår! Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla koll på det senaste inom båtvärlden, och skicka gärna in dina egna nyhetstips till redaktion@pakryss.se.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,