Liv och Magnus Bryngelsson lämnade Göteborg den 1 maj 2015 i sin 35-fots Rasmus vid namn Nanny för att ge sig ut på sitt livs äventyr. Det tog dem fem år att spara ihop pengar ..." /> Liv och Magnus seglade i 3,5 år | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Liv och Magnus seglade i 3,5 år | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Liv och Magnus seglade i 3,5 år

6 februari 2020 – 16:59 Kommentarer inaktiverade för Liv och Magnus seglade i 3,5 år
Foto: Privat

Liv och Magnus Bryngelsson lämnade Göteborg den 1 maj 2015 i sin 35-fots Rasmus vid namn Nanny för att ge sig ut på sitt livs äventyr. Det tog dem fem år att spara ihop pengar och då var också barnen tillräckligt stora för att klara sig själva. Första etappen på den nästan 20 000 nautiska mil och 3,5 år långa resan var Norge och Bergen. Färden gick sedan vidare till Kanarieöarna, Kap Verde, Karibien, Sydamerika och Jamaica och tillbaka till Karibien igen innan det var dags att vända kosan hemåt via bland annat New York, Grönland och Island.

Liv och Magnus föredrar att kalla sig längdseglare istället för långseglare eftersom de vill ha utrymme för spontanitet och valde att stanna länge på ställen de gillade, som till exempel Västindien. Målet var att kunna äga sin egen tid och beslutet att lämna sina karriärer hemma och ge sig ut på äventyr är något de aldrig har ångrat. Under resan hann de också med att skriva en kokbok ”Båtköket, 14 långseglares recept och tips”.

Den 8 mars kan du höra Liv och Magnus på Marina scenen på båtmässan Allt för sjön där de delar med sig av allt från bunkring, fantastiska möten, ekonomi och kritvita sandstränder till oro, dåligt väder och ett par envetna isberg.

Läs mer på alltforsjon.se