Hem » Nyheter

Nyheter

Ljungskile segelsällskap nya i allsvenskan

13 oktober, 2020 – 09.36 Ingen kommentar
Ljungskile segelsällskap nya i allsvenskan

Ljungskile segelsällskap knep den tredje och sista platsen till allsvenskan nästa säsong med en av de yngsta besättningarna i hela kvalet.

Det var nära ögat att det inte hade blivit något alls eftersom årets kval i Marstrand var begränsat till sju besättningar och Ljungskile SS anmälde sig som nummer åtta. Men när ett av lagen drog sig ur fick klubben en chans att tävla.
– Vi gick från förtvivlan till hopp, säger klubbtränaren Helena Barne till tidningen Bohusläningen.

Den unga besättningen består av Hanna Wallström och Simon Hansen, födda 2003, och den ett år yngre Aron Wärnberg, som alla är jolleseglare i grunden, toppat med rutinerade Johan Barne, 56 år, på taktik.
Nu väntar en säsong i Seglingsallsvenskan där totalt fyra deltävlingar ska seglas. Men innan dess behöver truppen växa eftersom en seglare bara får delta vid max två av tävlingarna.
– Vi kommer att sätta ihop ett lag där vi blandar både åldrar och tjejer och killar. Det kommer bli väldigt bra. Det ska bli väldigt kul att få mäta oss med de allra bästa klubblagen i Sverige, säger Hanna Wallström.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar