Nu genomför småbåtshamnföreningen i Lövskär i Luleå en omfattande renovering för att göra hamnen mer tillgänglig. Tidigare har det varit svårt för större segelbåtar att ta sig in här, speciellt när det är lågvatten. Förra året muddrades nästan ..." /> Lövskärs hamn upprustad för miljoner | På Kryss Lövskärs hamn upprustad för miljoner | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Lövskärs hamn upprustad för miljoner

25 maj, 2021 – 09.04 Kommentarer inaktiverade för Lövskärs hamn upprustad för miljoner
Lövskärs hamn upprustad för miljoner

Nu genomför småbåtshamnföreningen i Lövskär i Luleå en omfattande renovering för att göra hamnen mer tillgänglig.

Tidigare har det varit svårt för större segelbåtar att ta sig in här, speciellt när det är lågvatten. Förra året muddrades nästan hela hamnbassängen och 3 600 kubikmeter bottenmassa togs upp på land. Tanken är att bottenmassorna ska utgöra grunden för en framtida parkering. Under våren har också tre nya flytbryggor placerats ut i hamnbassängen. Investeringen uppgår till en miljon kronor skriver Norrbottens-Kuriren. Länsstyrelsen har skjutit till en miljon kronor via bygdemedel. Resterande har medlemmarna fått stå för och de har även bidragit med över 600 ideella arbetstimmar.

Lövskär är Luleås näst största småbåtshamn med 377 båtplatser och en nyupprustad sjömack. Den överträffas endast i storlek av Ettans båthamn i södra hamn.

Bildtext: En kanot är ute och paddlar vid Lövskär, Luleå.