Hem » Nyheter

Nyheter

Malin är ny förläggare för Nautiska bilbioteket

25 maj, 2011 – 13.32 Kommentarer inaktiverade för Malin är ny förläggare för Nautiska bilbioteket

Malin Bergman är ny förläggare och redaktör på Nautiska biblioteket på Norstedts förlag. På förlaget, tidigare under Rabén & Sjögren, har hon jobbat i sammanlagt 13 år. Hon har mest jobbat med barnböcker och matböcker. Sedan ett par månader har hon tagit över ansvaret för Nautiska biblioteket efter förra förläggaren Johanna Kullman, som numera håller i matböckerna. Malin har tidigare varit med som redaktör för båtböcker. Nu menar Malin att hon fått drömjobbet.

Malin är expert på att ta fram böcker, men fortfarande säger hon sig vara nybörjare på sjön. För några år sedan köpte familjen en norsk motorbåt, en Inter 9300, som kanske inte är så vacker från utsidan, men som har en fantastiskt trevlig inredning, enligt Malin.

– Vi är gärna ute i 5 veckor i sträck under semestern. Jag trivs nästan bättre i båten än hemma, säger Malin som precis tagit Förarintyget.

Göta kanal, Västervik, Bohuslän och Öregrund har varit mål under de tre år de ägt båten. Malin säger att hon hittills utfört ganska traditionellt kvinnliga arbetsuppgifter ombord, men att hon kommer att ändra på det. Bland annat kommer hon att åka ut med båten med sina tjejkompisar och hon måste då ta hela skepparansvaret. Det är en bra början, menar hon.

När Malin var liten hade hennes föräldrar en segelbåt. Hon drömmer om att kanske byta motorbåten till en segelbåt när familjen fått mer sjövana.

– Segling är mer aktivt, en motorbåt är mer transport. Men det allra viktigaste är att vara ute på sjön, säger Malin.

Utgivningen hos Nautiska biblioteket består av drygt tio titlar per år. Det Malin vill se är att förlaget kommer att ha fler praktiska handböcker förutom de klassiska reseskildringarna.

– Reseskildringarna ska antingen vara väldigt speciella resor eller mycket välskrivna. De praktiska böckerna är de som gått bäst på senare år och här vill vi bli bättre, säger Malin.