Mannen utsatte andra för fara i Gryts skärgård och står nu åtalad för vårdslöshet. I juni förra året körde en man i 50-årsåldern sin motorbåt alldeles för fort och för nära andra båtar i en trång ..." /> Man åtalad för vårdslöshet i sjötrafik | På Kryss Man åtalad för vårdslöshet i sjötrafik | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Man åtalad för vårdslöshet i sjötrafik

9 mars, 2020 – 10.18 2 kommentarer
Man åtalad för vårdslöshet i sjötrafik

Mannen utsatte andra för fara i Gryts skärgård och står nu åtalad för vårdslöshet.

I juni förra året körde en man i 50-årsåldern sin motorbåt alldeles för fort och för nära andra båtar i en trång vik i Gryts skärgård. Något som kunde ha lett till en olycka om de andra båtförarna inte varit snabba med att parera hans framfart, rapporterar Folkbladet. Nu åtalas han för vårdslöshet i sjötrafik. Mannen förnekar brott, men åklagaren stödjer åtalet med hjälp av flera vittnen till händelsen.

2 kommentarer »

  • Mats Palmberg skriver:

    Yrkestrafik måste oxå rätta sig efter de regler som finns.

  • Mats skriver:

    Trist och lite oaktsamt. Jag kör själv yrkesmässig båttaxitrafik i området men vet ingenting om själva händelsen – bara läst om det i den lokala pressen. Det verkar där som att det är en annan båttaxibåt som har gett svall när den lämnat av passagerare? Jag själv råkar ibland ut för liknande incidenser PGA att fritidsbåtssägare och kanotister tror att de, nära, ÄGER skärgården och inte tänker på att det finns yrkestrafik och åretruntboende där också. Så – ni som besöker oss i vår vackra skärgård: Ni är väldigt välkomna, men lägg er inte mitt i ett sund eller dyl – vi som kör taxitrafik året runt här kan tex ha en sjuktransport så ligger ni fel så får ni räkna med svall ibland.