Den nya båten var tänkt som ett ”mamma-son”-projekt. Istället blev det Malin El Tayaras och hennes man som fick blodad tand för båtlivet. När Malins föräldrar ville sälja sin Amigo 23 fick hennes son Ludvig, som ..." /> Månadens medlem: – Båten blev ett gemensamt intresse | På Kryss Månadens medlem: – Båten blev ett gemensamt intresse | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Månadens medlem: – Båten blev ett gemensamt intresse

17 november, 2020 – 11.42 Kommentarer inaktiverade för Månadens medlem: – Båten blev ett gemensamt intresse
Månadens medlem

Den nya båten var tänkt som ett ”mamma-son”-projekt. Istället blev det Malin El Tayaras och hennes man som fick blodad tand för båtlivet.

När Malins föräldrar ville sälja sin Amigo 23 fick hennes son Ludvig, som går på Öckerös seglingsgymnasium frågan om han ville köpa båten. Tillsammans med Malin tackade han ja till ett delägarskap.
– Båten skulle vara ett sätt att stötta hans intresse samtidigt som vi skulle få ett härligt projekt ihop, säger Malin.

Men när det väl var dags för vårrustning och sjösättning hade Ludvig fullt upp i skolan. Istället var det Malin och hennes man Khaled som fick göra båten segelklar för säsongen. Undan för undan växte båtintresset hos dem båda.
– Min man är fridykare och har tillbringar mycket tid i vattnet, men inte seglat något tidigare. Men när vi väl kom ut på havet tog han rodret lika lätt som jag och tyckte att det var jätteroligt.

När sommaren var slut insåg familjen att behovet och intresset för båten hade ändrats. Amigon var för liten och Ludvig tyckte att det var för tidigt att satsa på båt. Istället köpte Malin och Khaled en Maxi Fenix och drömmen är att en dag segla till Medelhavet.
– Det blir kanske om några år. Först måste vi ha tid och råd att uppgradera båten, säger Malin.

Läs hela artikeln i senaste numret av På Kryss.