Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Mange Olsson pensionerar sig

19 mars, 2010 – 10.45 Kommentarer inaktiverade för Mange Olsson pensionerar sig

Foto: Marianne HellbergJag har en av Sveriges mesta seglare en meter ifrån mig, och han rör sig, gestikulerar, svarar artigt på mina frågor och är ena stunden allvarlig och i nästa stund kommer ett stort skratt.

Magnus Olsson, Mange för stora delar av den seglande befolkningen funderar och svarar under ett samtal om långsegling eller lång segling.

– Jag vill hjälpa fram en yngre generation svenska kappseglare, nu när jag är i slutet av min karriär säger Magnus. Jag funderar i mitt stilla sinne vad han menar med slutet, för det verkar vara mer än full fart framåt hela tiden.

Vi pratar om vad som krävs för att segla långt och länge tillsammans, vare sig det är ett team ombord på en kappseglingsbåt eller om man är två eller flera personer som skall iväg tillsammans. Magnus konstaterar att personkemin måste stämma från början. Kunskapsluckor kan man fylla igen, och de flesta människor kan lära sig, och lära om, men relationer kan vara värre att få till. Läs mer om Magnus Olsson i ett kommande nummer av På Kryss.

/Stina Jansson