Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

MAPFRE vann med en sekund i Lissabon

6 juni, 2015 – 18.10 Kommentarer inaktiverade för MAPFRE vann med en sekund i Lissabon
Lissabon1

Bild: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Marginalerna var på den spanska båten MAPFRE:s sida i lördagens In-Port Race i Lissabon. Efter en bra start seglades de ikapp av Abu Dhabi Ocean Racing som tillslut bara var en sekund efter i mål. På söndag startar den åttonde etappen av Volvo Ocean Race 2014-15.

Svenskbåten Team SCA vara nära på att få en perfekt inledning på racet men tjuvstartade och tvingades därefter vända och passera startlinjen på nytt. MAPFRE lyckades sticka iväg med en liten marginal till motståndarna som de senare utökade under första två varven runt banan.

Men Abu Dhabi Ocean Racing kom ikapp, utmanade det spanska laget om ledningen på den sista sträckan mot mållinjen och gick nästan om. Efter en perfekt gipp innan mållinjen kunde MAPFRE, som också vann det senaste hamnracet i Newport, ta hem sin andra raka seger i ett In-Port Race med en sekunds marginal.

– Vi är väldigt nöjda med dagens race, vi kände ingen extra press i slutet av racet för det är sådana situationer vi gillar, säger MAPFREs skeppare Iker Martinez.

Team Alvimedica kunde ohotat säkra tredjeplatsen. SCA seglade efter tjuvstarten ikapp fältet och gick i mål som fjärde båt samtidigt som Team Vestas Wind fick ett straff för att de seglade på märket vid mållinjen.

– Konkurrensen är väldigt hög så man måste pressa sig och tyvärr var vi precis över linjen vid starten den här gången, säger Team SCA:s skeppare Sam Davies.

– Men vi visste att vi skulle få chanser att komma tillbaks och vi seglade om tre båtar på tre varv så vi är nöjda.

Dongfeng Race Team var länge med och slogs i mitten av fältet men föll ner till botten under sista varvet. Martin Strömbergs slutade näst sist och åkte därför ner från fjärde till sjätte plats i Volvo Ocean Race In-Port Race Series. Team SCA behåller sin tredjeplats i In-Port-serien.

redaktion@pakryss.se

,