Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nya prylar/båtar   Nyheter

Marstrand blir störst på västkusten

21 april, 2017 – 16.51 Kommentarer inaktiverade för Marstrand blir störst på västkusten

Sweboat bjuder nu in till den flytande båtmässan på Marstrand. Med över 180 båtar anmälda blir mässan den största på västkusten.

Efter flera turer tog Sweboat i höstas över den nya flytande båtmässan i Marstrand som tidigare arrangerats av Västsvenska Båtbranschen i ett par år. Mässan sågs fram till i höstas som en uppstickare och ett komplement till den traditionella flytande båtmässan på Orust, Öppna varv. Under ett möte mellan medlemmar i branschorganisationen Sweboat beslutades i november att kraftsamla på en mässa. Marstrand blev den som både motorbåtsföretagen och nätverket Segelbåtsföretagen kom överens om, men Hallberg-Rassy som är Sveriges största segelbåtstillverkare, och som startade med öppet hus på sitt varv för över tjugo år sedan, valde att fortsätta traditionen och bjuder in till Öppet varv som samlar flest segelbåtar av de flytande mässorna i Skandinavien. De två mässorna hålls samma helg: 25-27 augusti. För den båtintresserade med bil eller båt finns alla chanser till en riktigt maffig mässhelg i augusti. Det är drygt 20 sjömil båtvägen och 7 mil på land mellan mässorna.

Diva 34 SC har mässpremiär i Marstrand i augusti. BILD: Fabola Yachts

Diva 34 SC har mässpremiär i Marstrand i augusti. BILD: Fabola Yachts

Sweboats mässa Marstrand Boat Show, som håller till både på Marstrand och på Koön, kommer att samla flest båtar totalt och gör en poäng av att endast nya båtar får ställas ut. Hittills har Marstrandsmässan samlat 186 båtar varav 151 motorbåtar från 43 utställare och 35 segelbåtar från elva utställare.

Sandström 565 CC till Marstrand. BILD: Sandström

Sandström 565 CC kommer till mässan i Marstrand. BILD: Sandström

Bland Sverigepremiärerna finns Bavaria S45 och C34 med tre kabiner, en premiärmodell från norska Ibiza, Invictus 280 GT, Princess V40 och S60. Fabolas Diva 34 CS ska enligt Sweboat visas upp på en mässa för första gången i Marstrand.

Sweboat fortsätter också att bjuda in till prova-på-aktiviteter via projektet Upptäck Båtlivet. Bland annat finns jollar att låna och ribbar med förare.

När Sweboat valde att ta över mässan i Marstrand istället för Öppna varv var ett argument att Marstrand är ett utflyktsmål värt resan för sig.

LÄS MER: Marstrand Boat Show

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,