Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Miljöräddning på Riddarfjärden

15 juni, 2011 – 09.50 Kommentarer inaktiverade för Miljöräddning på Riddarfjärden

På onsdagsmorgonen läckte 1 500 liter popcorn ut vid tunnelbygget på Riddarfjärden. Numera finns hjälp på nära håll eftersom Sjöräddningssällskapet har miljöräddningssläp på många håll i Sverige.

Sjöräddningsstationen Rs Stockholm ryckte ut med båt, miljöräddningssläp, Rescuerunner och sex stycken räddningsmän/-kvinnor klockan 07.30 på morgonen den 15:e juni.

Det är tunnelbyggarna som bygger nya tågtunneln mellan Riddarholmen och Söder som hade miljöövning och hade bjudit in bland annat Rs Stockholm att deltaga.

Trots en enveten vind och ett svårtstyrt ekipage med en tung pråm som innhöll 400 meter länsor (flytande ”staket” som håller inne utsläpp – såväl olja som popcorn) blev övningen lyckad och både tunnelbyggarna och sjöräddarna kunde ta med sig värdefulla erfarenheter.

Fotnot: Man använder ofta popcorn som ersättning för olja eller andra ämnen i övningar – de flyter en stund och bryts ner mycket fort. De flesta popcorn tycks ett par timmar senare ha sjunkit eller gått åt till måsarna  …

Läs mer om Rs Stockholm (öppnas i nytt fönster).