Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Milo tillbaka till hemmahamn

8 september, 2011 – 09.58 Kommentarer inaktiverade för Milo tillbaka till hemmahamn

Efter drygt två år på världshaven anlöper långseglaren Milo Dahlmann åter till sina hemmavatten. Med sin 10 meters stålbåt Artemisia II har hon lyckats förverkliga en 20 år gammal dröm, att segla till Antarktis.

”Så fort jag tänker tillbaka på tiden i Antarktis fylls jag av en stor tacksamhet och glädje över att ha fått se denna del av världen. Vår tid där var värd varenda inarbetad krona, varenda timmes arbete på båten”, berättar Milo Dahlmann.

Antarktisetappen gjorde Milo tillsammans med två vänner under januari och februari 2011. För att ta sig dit behövde de korsa Drakes sund, mellan Kap Horn och Antarktiska halvön, som är en av de blåsigaste platserna i världen.

Men seglingen har inte bara handlat om Antarktis. Milo har bland annat vandrat i regnskog, sett apor och ovanliga fåglar, och dykt bland både sjöhästar och hajar.

Milo har avverkat omkring 23 500 sjömil till sjöss. För det mesta har hon haft sällskap av olika vänner som mönstrat på för olika etapper. Tre långa överfarter har hon dock seglat ensam. Den längsta, från Brasilien till Azorerna, varade i 36 dygn.

”Ensamseglingen har varit väldigt meningsfullt för mig. Det ger mig en unik känsla av samhörighet med naturen, och kontakt med nuet och mig själv. Varje människa borde få uppleva något sådant i sitt liv”, säger Milo.

Milo anländer till Liljeholmens båtklubb (vid Hornstull) fredagen den 9 september klockan 15.00