Tack vare IF-båten kom italienaren Edoardo Angelini-Rota till ett ställe han aldrig varit på förut. Nu vill han bara tillbaka.– Huvudskär är paradiset på jorden! Edoardo är född och uppvuxen i Rom. Som sjuåring upptäckte han ..." /> ”Min IF-båt tog mig till Sverige” | På KryssFör dig som vill segla lite längre! ”Min IF-båt tog mig till Sverige” | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

”Min IF-båt tog mig till Sverige”

3 april 2023 – 11:18 Kommentarer inaktiverade för ”Min IF-båt tog mig till Sverige”
”Min IF-båt tog mig till Sverige”

Tack vare IF-båten kom italienaren Edoardo Angelini-Rota till ett ställe han aldrig varit på förut. Nu vill han bara tillbaka.
– Huvudskär är paradiset på jorden!

Edoardo är född och uppvuxen i Rom. Som sjuåring upptäckte han tjusningen med båtlivet på sitt livs första seglarläger.

– Det var helt fantastiskt, en livsomvälvande upplevelse, konstaterar Edoardo som dessvärre fick påssjuka redan andra dagen. När mina föräldrar kom för att hämta hem mig hoppade jag ombord på en Lightning i hamnen och försökte gömma mig. Jag ville ju inte därifrån!

Drömmen om en egen båt har funnits länge och snart dök en svensk klassiker upp i sökningarna på nätet. Efter att ha letat IF-båtar i både Tyskland och Frankrike hamnade Edoardo till slut på Blocket. Han kontaktade ett par säljare och bokade flygbiljett.

Det blev affär redan vid första mötet och sedan var det dags att börja googla för att kunna ta sig fram i ett land han aldrig besökt med ett språk han inte förstod och där segling är ganska annorlunda jämfört med Medelhavet.

– Ganska snart hamnade jag på Kryssarklubbens hemsida och gick med. Här kunde jag dra nytta av allt material som fanns och få hjälp av vänliga människor. Originalplanen var att segla Abigail direkt till norra Tyskland där jag bor och sedan till Medelhavet. Men två säsonger senare planerar jag inte att åka någonstans. Jag älskar ju det här stället!

Norrviken, Huvudskär och Verkarna är några av favoriterna i Stockholms skärgård. Planen inför sommaren är att upptäcka fler öar och att få till ett besök på Stora Nassa.

– Vädret har satt stopp varje gång hittills, men förhoppningsvis blir 2023 året det händer!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 1–23.