Hem » Långfärd, Läsvärt

Långfärd   Läsvärt

Minsta båten i ARC med tre svenska 26-åringar ombord

27 november, 2014 – 23.28 Kommentarer inaktiverade för Minsta båten i ARC med tre svenska 26-åringar ombord

thalassa_laspalmasDe tre 26-åringarna ombord på Marieholm 32:an Thalassa är på väg över Atlanten med ARC, från Las Palmas till St Lucia. Och de räknar med att bli sist i mål.

De tre kompisarna Mattias, Johan och William har känt varandra i många år. Och de har länge drömt om att långsegla tillsammans. Förra vintern tyckte de att de hade det perfekta tillfället – och köpte en Marieholm 32 (9,58 meter lång) tillsammans och har under våren och sommaren lagt all ledig tid på att ställa den i ordning.

De är just nu på väg över med ARC 2014, den tjugonionde gången eskadern som går över Atlanten från Las Palmas till St Lucia.

Jag frågade om de haft problem vid säkerhetsbesiktningen, men deras niometersbåt uppfyller alla krav på nöd- och säkerhetsutrustning, vilket är ett stort åtagande för en liten båt. Med allt från AIS och ISO-godkänd  flotte till ett automatiskt ljus på Danbuoyen (flytboj med lång pinne med orange flagga och ljus för manöverbord-situationer).

Under säkerhetsinspektionen fick de till och med beröm av besiktningsmannen som tyckte att de gjort ett bra jobb. Grabbarna säger om att många besättningar får göra stora sista-minuten inköp i båttillbehörsaffären vid kajen i Las Palmas att det bara var att läsa dokumentationen som skickades ut där allting stod så slapp man det.

Thalassa är minsta båt i ARC i år och även näst minsta båt som deltager är en svensk Allegro 33:a vid namn ”Efwa” med 20-åriga Emma ombord som liftande besättning ombord.

Läs direkt på killarnas blogg.