Nästa vecka tar familjen Trostek över På Kryss instagram tillsammans med sin Najad 331 ”Båtis”. Tanken är att långsegla nästa år, men i sommar hoppas de kunna ta sig från hemmahamnen i Träslövsläge, Varberg, till ..." /> Möt nästa veckas gästgrammare | På Kryss Möt nästa veckas gästgrammare | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Möt nästa veckas gästgrammare

13 juli, 2021 – 14.25 Kommentarer inaktiverade för Möt nästa veckas gästgrammare

Nästa vecka tar familjen Trostek över På Kryss instagram tillsammans med sin Najad 331 ”Båtis”. Tanken är att långsegla nästa år, men i sommar hoppas de kunna ta sig från hemmahamnen i Träslövsläge, Varberg, till Bornholm. Om det visar sig att danskarna inte vill ha besök på grund av pandemin kan det istället bli att de seglar norrut mot Bohuslän.

Berätta lite mer om er själva, vilka är ni?

– Ellen, 5 år, är en filosof och djurexpert som samlar vattenlevande arter i alla hamnar.

Storasyster Freja, 13 år, är en omtänksam utåtriktad virvelvind som samlar kompisar vart vi än är. Mamma Linda är den målmedvetna sammanhållande kraften som älskar doften av rutten tång och pappa Mattias en ständigt båtfixande gammal gubbe fångad i en 40-årings skepnad.

Hur håller ni uppe stämningen ombord?

– ”Fikaregeln” säger att alla får fika när man inte längre ser hamnen vi lämnat. Det och så parterapi under vinterhalvåret förstås!

Berätta om ett härligt segeläventyr?

– När vi gick från Samsø till Anholt på natten över ett helt spegelblankt Kattegatt. Nattsegling är ofta ett bra alternativ för oss på längre sträckor då barnen inte hinner bli lika otåliga. Väl framme bjöd Anholt på sol, värme, Tuborg och ljusfestival på stranden. Magiskt!

Läs mer om familjen Trostek och deras Najad i På Kryss nr 3–21.