Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar

Läsvärt   Nya prylar/båtar

Nautisk soaré 6 april – fullt!

31 mars, 2011 – 21.27 Kommentarer inaktiverade för Nautisk soaré 6 april – fullt!

Nu bjuder Kryssarklubben och På Kryss återigen in till en nautisk kväll i Stockholm. Denna gång tillsammans med Bilda Förlag och aktuella författare av böcker om hav, skärgård och båtar.

Författarna Jonas Ekblad, Börje Wallin, Klas-Rune Johansson, Linda Lindenau, Anders Ljungkvist och Erik Nyström kommer och berättar om sina böcker och erfarenheter.

Välkommen att mingla tillsammans med andra seglare och motorbåtsägare, lyssna på och ställ frågor till kvällens författare. Du får också möjlighet att köpa böckerna till specialpris.

Onsdagen den 6 april kl 17.30 – 19.30 på Skeppsholmens Folkhögskola, Segelsömmarsalen, Slupskjulsvägen 12 på Skeppsholmen i Stockholm.

För att ta sig hit kan man antingen ta Djurgårdsfärja, åka Buss 65 (hållplats Moderna museet), köra bil eller promenera från Kungsträdgården.

Vi bjuder på vin, öl och smörgås. Bokminglet är gratis, först till kvarn gäller men nu är det fullt och det går inte längre att anmäla sig!

 

Jonas Ekblad och Börje Wallin. Författarteamet Ekblad/Wallin har en lång och bred erfarenhet när det gäller de flesta former av båtliv och båtlivsutbildningar. Jonas är båtjournalist och navigationslärare. Börje var tidigare sjökapten men ägnar sig numera åt att skriva och vara provförrättare. Genom sina arbeten och kontakter har de möjlighet att hänga med i den allt snabbare utvecklingen inom navigationsämnet. Favoritområden är: kombinationen traditionell navigering/modern teknik, säkerhet och sjömanskap.

Böcker de skrivit tillsammans: Navigering och sjömanskap, Gastens hemliga handbok.

Jonas Ekblad: Båtmanövrering, Båtägarens ABC, Navigatorboken, Radarboken.

Anders Ljungkvist är marin-och flygmeteorolog samt långseglare med stor erfarenhet av skärgårdsväder. Han har undervisat i vädrets mysterier i över 20 år. I boken Sjöväder ger han sina expertkunskaper när det gäller att använda väderinformationen till kloka beslut ombord.

Erik Nyström är Kryssarklubbare sedan många år. Expert på Norrlandskusten. Sträckan Stockholm – Norrbotten har han seglat 30 gånger. I boken Norrlandskust ger han detaljerade beskrivningar av över 300 hamnar längs Norrlandskusten.

Linda Lindenau har skrivit boken Kvinnor som vågar. Den talar om mod och rädsla på ett sätt som ger många tankar och mycket inspiration. Vad är mod egentligen? Måste man göra våghalsiga och beundransvärda saker för att känna sig modig?
Linda har just avslutat några månader tillsammans med Milo Dahlman i Antarktis.

Klas-Rune Johansson är biolog och naturfotograf med skärgård och kust som specialitet och författare till boken Skärgårdens växter och djur. Han har även tidigare gett ut bland annat Skärgårdens växtvärld, Skärgårdens djurliv, Kustflora och Blommans skärgård.