Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Nominera kandidater till Mange Olssons Minnesfond

29 mars, 2015 – 10.07 Kommentarer inaktiverade för Nominera kandidater till Mange Olssons Minnesfond
MangeOlsson

Bild: Rick Tomlinson

Magnus ”Mange” Olsson – en av världens mest kände, meriterade och beundrade havskappseglare – avled i april 2013, när han var verksam som coach och mentor for den kvinnliga besättningen i Team SCA som förberedde sig för Volvo Ocean Race 2014/2015.

Mange älskade havskappsegling och efter hans bortgång bildades Mange Olssons Minnesfond med syfte att uppmuntra och stödja personer och organisationer som likt Mange Olsson, optimistiskt arbetar för att uppnå eller främja framgångar på högsta nivå inom seglingssporten. Gärna i Manges anda, det vill säga med glädje och entusiasm.

Minnesfonden delar ut ett eller flera stipendier till unga seglare i Sverige. Stipendiet syftar till att uppmuntra pågående eller kommande aktiviteter. De första stipendierna delades ut torsdagen 26 juni 2014 i Stockholm. De historiska pristagarna blev Albin Johnsson från Hjulviks BK och Simon Lundmark från Borstahusens SS. Samtidigt fick Torben Grael motta det nyinstiftade Mange Olsson Priset. Fonden stöds av flera av Manges vänner och av företag som han jobbade med eller kom i kontakt med under sin seglingskarriär.

Läs mer om minnesfonden, stipendiet och hur du nominerar kandidater här.

Tidsplan för nomineringar och utdelning av stipendier:

  • Nomineringstiden löper fram till den 30 april 2015.
  • Styrelsen beslutar om utdelning av stipendier senast vid styrelsemöte i juni 2015.
  • Besked om tilldelat stipendium och utdelning sker under juni.
  • Utdelning av stipendiet kommer ske i Göteborg i slutet av juni i samband med Volvo Ocean Race stoppet. För att få stipendiet behöver mottagaren själv vara närvarande vid utdelningen.

Mange Olssons Minnesfond delar även årligen ut Mange Olsson-priset till en internationellt väletablerad person, organisation eller projekt som optimistiskt verkar internationellt för att uppnå eller främja framgångar på högsta nivå inom seglingssporten. Årets mottagare av Mange Olsson priset utses genom en separat process.

redaktion@pakryss.se

,