Lagom till nästa båtsäsong kommer Österåker att få sin första båtbottentvätt i Tuna hamn, vid Trälhavets båtklubbs bryggor. Båtbottentvätten kommer att levereras under hösten 2022. Planen är att den ska placeras i Tuna hamn och vara ..." /> Ny båtbottentvätt i Österåker | På Kryss Ny båtbottentvätt i Österåker | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar, Nyheter

Nya prylar/båtar   Nyheter

Ny båtbottentvätt i Österåker

13 september, 2022 – 09.59 Kommentarer inaktiverade för Ny båtbottentvätt i Österåker
Adobe Trygve

Lagom till nästa båtsäsong kommer Österåker att få sin första båtbottentvätt i Tuna hamn, vid Trälhavets båtklubbs bryggor.

Båtbottentvätten kommer att levereras under hösten 2022. Planen är att den ska placeras i Tuna hamn och vara redo att tas i bruk inför båtsäsongen 2023. Att minimera påväxt på båtbotten är viktigt för att bevara båtens köregenskaper och för att hålla nere bränsleförbrukningen. Att bottentvätta sin båt regelbundet har många fördelar, inte minst ur miljösynpunkt.

– Att kunna erbjuda båtägare i Österåker en båtbottentvätt är det mest effektiva både vad det gäller kostnad och tid, men också till fördel för miljön, säger Mathias Lindow, kommunalråd (L) och ordförande i tekniska nämnden.

Därför ska du tvätta båtbotten

  • En låg kostnad och lite arbete för skötsel och rengöring av din båtbotten
  • Bibehåll båtens fartegenskaper och bränsleförbrukning genom hela båtsäsongen
  • Minska belastningen av gifter och övergödning i havet
  • Spara in på färgkostnader