Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Ny båtbottentvätt i Waxholms Gästhamn

20 juli 2016 – 09:16 Kommentarer inaktiverade för Ny båtbottentvätt i Waxholms Gästhamn
HjerterKung

Ångslupen Hjerter Kung invigningstvättar.

Den nya båtbottentvätten invigdes redan i fredags, men idag öppnar den för allmänheten. Förhoppningen är att tvätten ska innebära ett miljövänligt alternativ till giftig båtbottenfärg och dessutom minska bränsleutsläppen.

I ett lätt sommarregn samlades nyfikna och intresserade på bryggan den 15 juli när det var dags för invigning av den nya båtbottentvätten i Waxholms Gästhamn. Mats Larsson, Waxholms Hamn AB, berättade kort om hur Waxholms Gästhamn jobbar för att på bästa sätt värna om miljön i hamnen och Lars Lindgren, kommunstyrelsens ordförande i Vaxholms kommun invigningstalade.

– Vi är stolta över utvecklingen i Waxholms Gästhamn och vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda ett enkelt sätt för båtägare att botten tvätta sina båtar istället för att förorena vårt känsliga vatten i Östersjön, säger Lars Lindgren.

– Genom att tvätta botten på din båt ett par gånger per säsong så kan du säga farväl till bottenmålning, fortsätter Mats Larsson.

Bosse Lindén, som äger och driver Waxholms Water Taxi AB, var en av dom intresserade på kajen.

– Jag kör mer en ett varv runt jorden med mina båtar, och kan jag minska miljöpåverkan och dessutom minska bränsleförbrukningen med 15 procent så betyder det mycket. Jag tänker göra lite egna mätningar med varvtal och förbrukning, före och efter tvätt och se om detta verkligen stämmer, säger han.

Idag, den 20 juli, öppnar tvätten för allmänheten. Den ligger skyddad på insidan av piren i Waxholms Gästhamn. På Waxholms Gästhamns hemsida kan du läsa mer om hur du gör för att boka tvättid.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, , , ,