Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Peter Follin ny ordförande för Svenska Kryssarklubben

21 november, 2015 – 16.37 Kommentarer inaktiverade för Peter Follin ny ordförande för Svenska Kryssarklubben

Peter Follin valdes till ny ordförande i Svenska Kryssarklubben på årsmötet i Kalmar. På mötet bestämdes också att en bojfond kommer att inrättas och att medlemsavgiften bibehålls tills vidare.

Ny styrelse 2015

Kryssarklubbens nya styrelse efter årsmötet i Kalmar. Från vänster: Lars-Eric Ericsson (Göteborg), Tom Risberg (Härnösand), Peter Follin (Torslanda), Magnus Sterky (Stockholm), Lotta Hildingsson (Gävle), Stig Eriksson (Henån), Martin Lesén (Borgholm) och Per Tistad (Skivarp). Saknas på bild: Staffan Bergentoft och Ann-Katrin Moldenius Hermansson.

Svenska Kryssarklubben är världens största båtklubb med över 43 000 medlemmar. Alla medlemmar har en röst på årsmötet men det är framförallt klubbens nuvarande och nominerade styrelse, kretsarnas ordföranden och representanter för riks-nämnderna och kommittéerna som var på plats i Kalmar.

Peter Follin från Göteborg, tidigare bland annat ordförande i Västkustkretsen var valberedningens förslag och valdes till ny ordförande.

Nya som ordinarie ledamöter i styrelsen valdes Lotta Hildingson från Gävle, Lars-Eric Ericson från Göteborg, Staffan Bergentoft från Nyköping, Stig Eriksson från Henån. Ann-Katrin Moldenius valdes till ny suppleant.

Årsmötet motsatte sig styrelsens förslag att höja medlemsavgiften på grund av ökade kostnader (konsumentprisindex har ökat med 11,75 procent sedan förra höjningen 2004). Årsmötet beslutade att bibehålla nuvarande avgift för enskild fullbetalande på 400 kronor per år och 460 kronor för familj.

Tummen upp för bojfonden.

Eigil Pedersen väckte idén om en fond för frivilliga bidrag till Kryssarklubbens blå bojar. Jan Reutergårdh, till höger i bild, är ordförande i Hamn- och farledskommittén och är en av de som ska förverkliga fonden som årsmötet beslutade ska inrättas.

Styrelsens förslag att förklaringstexten till rabatten (150 kronor) för så kallade off-shore-medlemmar ändras bifölls. Den nya texten lyder ”Off-Shoreavgift är för medlem som är ute på långfärd med båt mer än 6 månader per år. Med sådan avgift avsäger man sig utskick av tidningen På Kryss, Årsbok och Matrikel”.

Årsmötet valde att årerremittera förslaget till nya stadgar.

Motionen om att inrätta en bojfond bifölls med ett rungande ja.

Peter Follin valde att dra tillbaka sina motioner.

I samband med samlingen i Kalmar har Ulf Palm valts till ny ordförande för 24-timmars-nämnden och Solveig Tjernqvist har valts till ny ordförande för Informationsnämnden.

Alla handlingar för årsmötet finns på Kryssarklubbens sajt.

Kalmar

Kryssarklubbens årsmöte hölls i Kalmar lördagen den 21 november.

Johan Boström
johan@pakryss.se

,