Kryssarklubbsmedlemmen Björn Reitz debuterar som författare med en bok om girighet, moral och svek. Följ båtbyggarsonen och riskkapitalisten Rubens resa i ”En perfekt affär” där båtlivet spelar en egen roll. Boken är en samtidsthriller om riskkapitalister, ..." /> Ny thriller om kärlek och segling | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Ny thriller om kärlek och segling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ny thriller om kärlek och segling

1 februari 2021 – 15:52 Kommentarer inaktiverade för Ny thriller om kärlek och segling
Ny thriller om kärlek och segling

Kryssarklubbsmedlemmen Björn Reitz debuterar som författare med en bok om girighet, moral och svek. Följ båtbyggarsonen och riskkapitalisten Rubens resa i ”En perfekt affär” där båtlivet spelar en egen roll.

Boken är en samtidsthriller om riskkapitalister, men du har sagt att ”kärleken till segling” löper som en röd tråd genom berättelsen. På vilket sätt?

– Det är också en berättelse om två karriärfokuserade människor som långsamt tappar bort varandra och ett barn som inte blir sett. Ruben har seglingen i blodet, det är sorgligt nog det enda starka bandet mellan honom och hustrun. Det finns en längre seglingsscen i Australien där Ruben kommer till en insikt som blir central för slutet.

Huvudpersonen i romanen, Ruben Andersson, är en båtbyggarson från Orust. Varför valde du den bakgrunden?

– Jag sökte en miljö som visade att Ruben vuxit upp under enkla omständigheter, men ville undvika den för litteraturen så gängse arbetarklassbakgrunden. Eftersom jag har en faiblesse för robusta och stadiga bohusjullar och kosterbåtar låg det nära till hands att låta hans pappa vara en båtbyggare som förlorat allt när plastbåtarna slog igenom.

Hur ser din egen båtbakgrund ut?

– Jag kommer från en seglande släkt och kan fortfarande förnimma doften av primuskök och fuktiga bomullssegel från farfars fina koster. I min familj hade vi kustkryssare och kostrar, alltid i trä. Själv köpte jag och min fru en Vindö 28.

Det här är din författardebut. Blir det fler romaner i framtiden?

– Ja, Ruben kommer att segla vidare. Men var och med vem? Den som läser får se…

Kort om boken:
”En perfekt affär”
Båtbyggarsonen och riskkapitalisten Ruben reser till Australien för att agera bulvan vid köp av ett stort sjukhus. Planen är att lägga ner sjukhuset och sälja marken. Men så drabbas Ruben av en massiv hjärtattack och läggs in på samma sjukhus…